Implică-te
Parlamentar » Activitați parlamentare

Legea Parteneriatului Public Privat iniţiată de senatorii PDL a trecut de Camera Deputaţilor

Legea Parteneriatului Public Privat, iniţiată de Senatorii PDL Anca Boagiu şi Sorin Fodoreanu şi sprijinită de o largă majoritate de parlamentari din toate partidele politice, a trecut, astăzi, 28 iunie, de Camera Deputaţilor. Votul a fost luat cu majoritate, atât scena politică cât şi mediul economic aşteptând de foarte mult timp terminarea ciclului legislativ din Parlament.

Senatorul PD-L Sorin Fodoreanu a menţionat că parteneriatele publice private trebuie privite diferit faţă de achiziţiile publice sau de cesionări. ”Este un proiect complet nou, care va avea un caracter stimulativ. Cred că legislaţia românească în momentul de faţă în domeniul economic are un caracter restrictiv şi nu înţeleg de ce este una penalizatoare. Parteneriatele publice private trebuie privite diferit faţă de achiziţiile publice sau de cesionări, de aceea vrem să creăm un cadru legal în care ambele părţi să fie tratate în mod egal, fără ca nimeni să fie lezat. În plus, alegerea partenerului se va face prin două etape: etapa de selecţie şi apoi etapa de negociere. Avem nevoie de un cadru echilibrat pentru ambele părţi, iar parteneriatul public privat este mecanismul cel mai clar în relaţia dintre sectorul public şi sectorul privat”, a explicat senatorul Fodoreanu.

Prin decizia de astăzi a Parlamentului, senatorii PDl au dat încă o dată dovadă de implicare legislativă la cel mai înalt nivel, aducându-şi aportul la buna dezvoltare economică a României.