Implică-te
Ministru » Aero/Naval

Proiecte de 3 miliarde de euro pentru România

In 2011 am lansat Strategia UE pentru Regiunea Dunarii. Acest proiect beneficiaza de o finantare generoasa de circa 100 de miliarde de euro. Scopul este ca transporturile sa nu se mai axeze in proportie de 70-80% pe rutier si sa ne indreptam spre transportul mai ieftin si mai ecologic, asa cum este cel pe cai navigabile interioare.

In cadrul Ministerului Transporturilor a fost infiintat in 2011 un secretariat tehnic pentru Strategia Dunarii pe caile navigabile interioare, Ministerul Transporturilor urmand sa joace un rol foarte important in cadrul strategiei in implementarea acestui program, alaturi de Austria.

In ceea ce priveste proiectele, unele aveau deja resursa financiara asigurata, altele urmau sa fie finantate si sa fie implementate.

Astfel, in 2011 vorbeam de imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, in sectorul Calarasi-Braila, un proiect cu studiul de fezabilitate realizat, cu o valoarea de 56 de milioane de euro.

Mai apoi, imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii, un proiect cu o valoare de 254 de milioane de euro din care Romaniei ii revenea de acoperit 220 de milioane de euro. Un alt proiect a fost podul rutier canal Dunare – Marea Neagra si lucrarile aferente infrastructurii de acces in Portul Constanta, cu o finantare de 150 de milioane de euro.

Au mai fost semnate si proiectele pentru consolidarea malurilor Canalului Dunare-Marea Neagra, de 334 de milioane de euro, consolidarea malurilor pentru canalul Poarta Alba – Midia – Navodari – 309 milioane euro, precum si la o serie de lucrari de reabilitare si modernizare de infrastructura portuara.

Practic, prin Coordonarea axei cai navigabile la nivel european pe Strategia Dunarii am dezvoltat proiecte de 3 miliarde de euro.

Lasă un comentariu: