Implică-te
Ministru » Feroviar

211 km cale ferata au intrat in modernizare

In mandatul meu CFR a inregistrat progrese pentru care s-a muncit enorm, semnandu-se astfel contracte importante de reabilitare pe fonduri de coeziune. CFR a fost repetenta la absorbtia fondurilor europene multa vreme, dar iata ca se poate. Cei 211 km de cale ferata vor fi gata in etape, cel mai tarziu in 2015.
Frontiera – Curtici – Arad – km 614 – 41,185 km. Valoarea contractului este de 1 miliard lei, fond de coeziune si buget de stat, termenul de executie fiind de 27 luni.
Simeria – Vintu de Jos – 42 km. Valoarea contractului este de 1.418 lei, fonduri ISPA pentru proiectare, Fond de Coeziune + buget de stat pentru executie. Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru 2014.
Vintu de Jos – Coslariu – 33 km. Valoarea contractului este de 766 milioane lei fara TVA, , fonduri ISPA pentru proiectare, Fond de Coeziune + buget de stat pentru executie. Durata lucrarilor este de 30 de luni.
Coslariu – Micasasa – 37 kilometri. Valoarea contractului este de 1 miliard de lei, fara TVA, fonduri ISPA pentru proiectare, Fond de Coeziune + buget de stat pentru executie. Finalizarea intregului tronson este prevazuta pentru anul 2015.
Micasasa – Atel – 29 km. Valoarea investitiei este de 1.213 lei fara TVA, fonduri ISPA pentru proiectare, Fond de Coeziune + buget de stat pentru executie. Termenul de finalizare este prevazut pentru anul 2015.
Atel – Micasasa – 28 km. Valoarea investitiei se ridica la suma de 872 milioane lei fara TVA, fonduri ISPA pentru proiectare, Fond de Coeziune + buget de stat pentru executie Durata lucrarilor este de 36 de luni.
Reabilitarea podurilor dunarene Cernavoda (1584m) si Fetesti (970m). Valoarea contractelor este de 54 milioane de euro fara TVA. Finantarea este asigurata din Fondul de Coeziune si de la buget. Finalizarea este prevazuta pentru anul 2015.

Lasă un comentariu: