Implică-te
Ministru » Feroviar

Primele staţii europene din România

In decembrie 2011 am semnat primele contracte cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Am spus si atunci cat de mult m-a bucurat faptul ca CFR a reusit in sfarsit sa acceseze programele europene.

Odata cu reabilitarea de cale ferata au intrat in modernizare mai multe statii de cale ferata.

Astfel, vor avea o fata eurpeana statiile Braila, Piatra Neamt, Sf. Gheorghe, Vaslui, Pitesti. Valoarea lucrarilor pentru cele 5 statii se ridica la suma de 34,5 milioane de euro. Tot in luna decembrie 2011 am semnat si un contract pentru reabilitarea a cinci tuneluri de cale ferata in Brasov si Timisoara, contract in valoare de 4,9 milioane euro.

In luna februarie 2012, alaturi de rabilitarea infrastructurii feroviare, am semnat de asemenea contractele de modernizare pentru alte patru statii de cale ferata: Zalau, Botosani, Bistrita si Ramnicu Valcea

La inceputul anului 2011 am semnat contracte pe fonduri europene pentru calea ferata pentru implementarea sistemului pilot de telecomunicatii feroviare – ERTMS – nivel II – (38 milioane euro) si pentru reabilitarea garilor Giurgiu – 2,7 milioane euro, Slobozia – 5,2 milioane euro si Calarasi Sud – 4,5 milioane euro.

Lasă un comentariu: