Implică-te
Biografie

Din 2000 am luat decizia de a nu mai fi un simplu spectator şi de a mă implica în viaţa politică. Am încercat ca prin activitatea mea de parlamentar şi ca ministru să aduc în faţa instituţiilor statului problemele dumneavoastră şi să reprezint cu cinste România. La 32 de ani am fost cel mai tânăr ministru al Romaniei după cel de-al Doilea Război Mondial şi, în acelaşi timp, prima femeie Ministru al Transporturilor. În 2000 și 2004 am fost aleasă ca deputat de Bucureşti pe listele Partidului Democrat (PD) .

În perioada 22 august 2005 – 5 aprilie 2007, am făcut parte din guvern, în calitate de ministru al integrării europene. A fost un mandat greu, dar şi plin de satisfacţii. Sunt mândră că în timpul mandatului meu de ministru al integrării europene România a devenit stat membru al Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2007. La alegerile uninominale din noiembrie 2008, am primit votul cetățenilor din colegiul 4, Sector 2, Bucureşti, pentru a-i reprezenta în Senatul României.

Mi-am asumat apoi responsabilitatea conducerii Ministerului Transportului şi Infrastructurii din septembrie 2010 până în februarie 2012, iar rezultatele mele se văd în numărul de kilometri de autostrăzi şi variante ocolitoare inaugurate în aceşti ultimi ani.

Astazi, sunt senator in legislatura 2012-2016 si Presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul Romaniei

Eu, Anca Boagiu, am făcut ce am promis. Şi în sectorul 2, ca senator şi în ţară, ca ministru. Nimic nu mă poate opri să lupt mai departe împotriva risipei, incompetenţei şi corupţiei, mai ales dacă sunteţi alături de mine.

Cv Anca Boagiu